Dry Needling

Gu Zhen Dry-Needling is een van de meest directe manieren om een pijnlijke triggerpoint te releasen. Er wordt een dunne naald gebruikt in de te behandelen spier. Deze zorgt voor een ‘twitch respons’. Wat ervoor zorgt dat de spier weer ontspant, er meer functie ontstaat en de pijn afneemt.

Dry-Needling is perfect voor diegene die last hebben van een acute of chronische blessure. Gebruikelijke plekken voor dry-needling zijn: schouders, billen, trapezius, hamstrings, quadriceps, kuiten en klachten als bv. een tennisarm etc.

Wat is het verschil met Acupunctuur?
Ik gebruik dezelfde naalden, maar voor verschillende doeleinden en gebieden op het lichaam.

Dry-Needling wordt gebruikt om pijn te verlichten en mobiliteit te vergroten. De naalden worden op een dynamische manier gebruikt om een ‘twitch’ in de spier te veroorzaken.

Acupunctuur maakt deel uit van de Chinese geneeswijze en de naalden worden op vaste punten in het lichaam gezet voor een korte periode. Acupunctuur wordt gebruikt om energie te laten stromen, balans tussen Yin & Yang, mentale en fysieke problemen. En heeft een andere methode en gebruik voor genezing dan Dry-Needling.

×