Zinzino

Laaggradige ontstekingen

Veel mensen hebben last van vage klachten zoals; (chronische) vermoeidheid, prikkelbaarheid, laag libido, depressie, huidklachten, gewrichtsklachten, vervelende (kleine) pijntjes, allergiën, prestatie vermindering enzovoorts…..

Bij algemeen bloedonderzoek van huisarts of specialist blijkt er niets aan de hand te zijn.  Omdat bij dit onderzoek vaak  geen afwijkende waarden in het bloed worden gevonden. Ook worden artsen er meestal pas bij geroepen als de symptomen al heel duidelijk zijn en komen zij dus eigenlijk al te laat. Het kwaad is al geschied en hebben zij alleen nog de farmaceutische middelen om symptomen te bestrijden, maar helaas doen deze niks aan de onderliggende oorzaak (en hebben vaak behoorlijke en/of gevaarlijke bijwerkingen).

Laaggradige ontstekingen zijn lastig te herkennen in het bloedbeeld. Ten eerste moet je weten naar welke waarden gekeken moet worden, ten tweede moet je weten hoe deze te interpreteren. De meeste huisartsen en specialisten zijn hier niet in thuis en zullen jou daarom niet de diagnose laaggradige ontsteking geven.

Het gaat om een milde ontsteking die nauwelijks in het bloed aantoonbaar is. Bij een laaggradige ontsteking is het immuunsysteem continue licht geactiveerd. Het lichaam heeft een strategie om er voor te zorgen dat ziekteverwekkers zich slecht kunnen vermenigvuldigen. Het lichaam vecht dus continue tegen indringers, en dat kost energie!

De oorzaak van laaggradige ontstekingen is te wijten aan ons vetzurenbalans. Veroorzaakt door onze westerse levensstijl, chronische stress, gifstoffen en ongezonde voeding. 

Resultaten tonen aan dat 95% van de mensen een groot risico op gezondheidsproblemen oploopt door:

 • Disbalans omega 3 en omega 6 verhouding
 • Te laag omega 3 niveau
 • Onvoldoende polyfynolen uit onze voeding
 • Tekort aan vitaminen D3

Als voorbeeld de darmwand:

Het is inmiddels algemeen bekend dat gezonde darmen uiterst belangrijk zijn voor de algehele gezondheid. Laaggradige ontstekingen kunnen er voor zorgen dat de darmwand gaat lekken. Resten van ziekmakende bacteriën kunnen zo vanuit de ontlasting in de bloedbanen terecht komen. Als er continue ziekteverwekkers in het bloed aanwezig zijn dan blijft het immuunsysteem dus continue geactiveerd.

Een disbalans in het vetzurenprofiel lijdt tot VAGE klachten wat uiteindelijk kan leiden tot CHRONISCHE welvaart klachten zoals;

 • Hart- en vaat ziekten
 • Longziekten   
 • Stofwisselingsziekten
 • Overgewicht
 • Auto-immuun ziekten
 • Diabetes
 • Gewricht- en botziekten
 • Neurologische aandoeningen
 • Kanker

Laaggradige ontsteking is te diagnosticeren door middel van de Balance test waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze net zo nauwkeurig is als een veneus bloedmonster. Dit is een zogenaamd droog bloed analyse waarbij 2 druppels bloed door middel van een vingerprikje wordt afgenomen op filterpapier. Dit wordt opgestuurd en geanalyseerd in ons onafhankelijk laboratorium. Deze Balance test meet specifieke waardes van laaggradige ontsteking die een bedreiging vormt voor de gezondheid. De waardes zijn doorgaans met 10 – 20 dagen bekend.

Bij afwijkende waardes kan vervolgens vrij simpel en gericht een plan opgesteld worden om er voor te zorgen dat u snel en effectief vrij bent van laaggradige ontstekingen.

Klikt op de link voor meer informatie over de bloed test, product informatie of het plaatsen van een bestelling

https://www.zinzino.com/2010496695/NL/nl-NL

Belangrijk!

Uw arts is de eerst verantwoordelijke in de gezondheidszorg. Een consult bij Beauty By Bernice kan nooit een arts vervangen. Beauty By Bernice staat open voor samenwerking met reguliere artsen.

×