Neural Reset Therapy

Wat is NRT® en hoe werkt het?

NRT® staat voor Neural Reset Therapy.
Dit is een erkende en revolutionaire behandeltechniek uit Amerika.
NRT® richt zich volledig op het snel en vooral pijnloos behandelen van klachten in het gehele lichaam. Bij NRT® worden zowel uw spieren als uw zenuwen en zenuwbundels ‘behandeld’. De technieken zijn zo geavanceerd, dat uw pijnlijke spieren als het ware worden ‘gereset’: teruggebracht in de oorspronkelijke situatie vóórdat er pijn was. Tijdens NRT wordt er niet gemasseerd. U wordt gevraagd om een bepaalde spier lichtjes aan te spannen en ik zal hieraan een combinatie van spierweerstand en manuele trillingen geven. Dit is niet inspannend, vermoeiend of pijnlijk.

Doordat ze sinds 2012 deze techniek hebben geperfectioneerd weten ze dat door NRT een zeer snelle transformatie ontstaat in de spier. De spier is vrij van triggerpoints (ook wel ‘knopen’ genoemd). De spier wordt verlengd en zachter (knopen verkorten en verharden een spier).
Bloedtoevoer is hersteld in de pijnregio’s (meer bloed = meer zuurstof = sneller herstel). Dit alles zonder de pijnpunten aan te raken of een spier te rekken. De procedure kan toegepast worden op de spier zelf of de identieke spier aan de andere kant. Littekenweefsel is makkelijker te kneden/behandelen. Bewegingspatronen kunnen worden hersteld bij mensen die zenuwaandoeningen hebben of bij patiënten die een beroerte hebben gehad. Soms ontstaan er grote emotionele ontladingen na een fysieke NRT behandeling.

Bij welke klachten werkt NRT®?

NRT® is toepasbaar bij iedereen (o.a. ook bij Parkinson, Fibromyalgie of na de 3e zwangerschapsmaand etc.) die een veelheid aan klachten en problemen met spieren (en daardoor ook gewrichten) heeft: van nekpijn tot pijn in de teenspieren. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook bij (te) intensieve sportbeoefening, CTS en chronische pijnen na trauma kan NRT® heel goede en vooral duurzame resultaten geven. Natuurlijk zal ik eerst met u de klachten doornemen en – samen met u bekijken – welke behandeltechniek voor u de beste resultaten gaat opleveren.

Wat is het verschil tussen NRT® en andere behandeltechnieken?

NRT® is zeer verschillend van andere behandeltechnieken. Zo worden uw spieren uiteraard wel behandeld, maar tijdens NRT niet gemasseerd. Er wordt geen grote druk op spieren of gewrichten uitgeoefend en de behandeling kan zelfs over (dunne) kleding worden gedaan. Er wordt geen gebruik gemaakt van naalden (dry needling).

Veel mensen stellen deze vraag. Het is niet zo makkelijk om antwoord op deze vraag te geven. Veel factoren spelen hierbij namelijk een rol: hoe lang bestaat de klacht, waar zit de klacht, hoe is de klacht ontstaan etcetera. Ook uw levensstijl speelt een belangrijke rol. Leeft u gezond en beweegt u regelmatig, dan zal de behandeling een langduriger effect hebben of zelfs helemaal verdwenen zijn. Zelfs stress in uw leven kan een negatief effect hebben op uw gezondheid, en dus ook de effecten van een NRT® behandeling beïnvloeden.

Hoe lang houdt het effect van een NRT® behandeling aan?

voor meer informatie en filmjes kijk op www.nrtnederland.nl

×