Transformational Cupping®

Voornamelijk cupping gecombineerd met manuele therapie. Het is een eigen stijl, die verschillende achtergronden combineert.
De cup trekt vacuüm op de huid en ik ga op zoek naar verklevingen en opgehoopte afvalstoffen.

Doordat de opperhuid onder de cup vacuüm trekt en dus letterlijk wordt losgetrokken, ontstaat er meer ruimte onder de huid en komt er een vrije doorstroom op gang van zuurstofrijk bloed. De verklevingen en afvalstoffen die tussen de verschillende huidlagen, het bindweefsel en op de spieren, gewrichten en organen vast zitten, kunnen vervolgens worden afgevoerd via de lymfe.

Afvalstoffen en ophopingen kunnen overal in het lichaam voorkomen en daarom is het ook mogelijk om het hele lichaam te behandelen. Ze zijn verzameld gedurende je hele leven en kunnen ook verschillende oorzaken hebben; denk hierbij aan stress, hormonale disbalans, trauma’s, voeding, medicatie etc.

Dus als je deze ophopingen weghaalt, krijgt het lichaam vrijheid, wordt gezonder op alle niveaus, de huid gaat stralen (en wordt strakker), gaat alles stromen en kom je letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten. En dat is wat ik ook zie met de behandelingen.

Wat is dan het verschil met traditioneel cuppen?

Ik ben ervan overtuigd dat een teveel aan afvalstoffen en/of ophopingen zorgt voor zowel fysieke als mentale klachten. Door deze ophopingen weg te halen, is het op beide vlakken dus een cadeautje voor je lijf!!

Wat ik al eerder genoemd heb, is het een eigen stijl, gecombineerd met diverse andere methodes. Bovendien worden er andere cups gebruikt dan bij traditioneel cuppen. Bij traditioneel cuppen wordt de cup eerst bewogen om het weefsel te laten doorstromen / voor te bereiden op de cup die vervolgens wordt “vastgezet” op knopen / triggerpoints. Bij transformational cuppen wordt de cup altijd dynamisch gebruikt.
Maar vooral werkt transformational cuppen niet alleen fysiek maar ook mentaal door.

Transformational Cupping® is dé manier om van VET, VERKLEVINGEN, CELLULITIS, AFVALSTOFFEN, KLACHTEN, KWALEN & TRAUMA’S af te komen.

×