Psychosomatisch Trauma Release Coach®

Het woord psychosomatisch komt van de Oudgriekse woorden ψυχή (psuchè) dat “ziel” betekent en σῶμα (soma) dat “lichaam” betekent.
Psychosomatisch heeft dus betrekking op lichamelijke aandoeningen die veroorzaakt worden door psychische problemen. Het zijn dan ook klachten die niet of onvoldoende verklaard kunnen worden.
Psychosomatische klachten zijn vaak ernstig, langdurig en hebben invloed op de algehele gesteldheid, werk en het sociale leven.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan chronische stress, burn-out, oververmoeid, verhoogde spierspanning, PTSS, diverse verslavingen (bijvoorbeeld alcohol en/of drugs), maar ook neiging tot zelfmoord.

Men heeft al vele behandelingen geprobeerd, maar niks lijkt te helpen of is van korte duur.
Onderzoeken zoals bloedonderzoek, scans en echo’s wijzen ook niks uit, waardoor men zich vaak van “het bekende kastje naar de muur” gestuurd voelt, niet begrepen of totaal niet serieus genomen.
Hoe frustrerend is het dat je je niet gehoord voelt, dat je al vele behandelingen hebt ondergaan waardoor de kosten alleen maar oplopen, maar je nog steeds geen resultaat boekt?

Praten alleen is vaak niet afdoende; je kan het misschien ‘een plekje geven’ of er beter mee omgaan, maar het stukje gevoel wat bij een traumatische ervaring komt kijken, heeft óók verwerking nodig. Trauma kan je zien als een emotionele wond die nog genezing nodig heeft. Zolang die niet genezen (gehoord en gevoeld) is, zal de pijn blijven.
Of misschien ben je al dat praten juist wel zat? Weet je bij elke arts / therapeut inmiddels het ‘welbekende riedeltje’ op te noemen, waarvan jij denkt dat ze dat willen horen.


Als Trauma Release Coach kijk ik verder dan alleen de lichamelijke klachten. Welke psychische klachten kunnen daaraan ten grondslag liggen?
Denk bijvoorbeeld aan geboortetrauma, vroegkinderlijk trauma of waren je ouders emotioneel afstandelijk? Heb je geen liefde ervaren? Werd je gepest? Zijn je ouders gescheiden, was het een vechtscheiding?
Al deze gebeurtenissen zijn vaak te heftig om in één keer te verwerken, waardoor een deel van deze ervaringen op natuurlijke wijze onderdrukt wordt en opgeslagen in het onderbewustzijn. Als ze niet voldoende verwerkt worden, kunnen ze na verloop van tijd het dagelijks leven gaan belemmeren. Mensen zijn vaak geneigd om pijnlijke emoties en/of herinneringen te vermijden als overlevingsmechanisme, maar uiteindelijk leidt dit vermijdingsgedrag juist tot emotionele, mentale en lichamelijke klachten.

Als Trauma Release Coach beschik ik over diverse technieken en methoden om iedereen een eigen unieke behandeling te kunnen geven. Deze methodes zorgen ervoor dat jouw lichaam zelf op zoek gaat naar de diepere lagen van emoties, ik begeleid hierin alleen.
Doordat jouw lichaam dit zelf doet, zal je nooit over een grens heengaan en gaat alles op jouw eigen tempo en tijd.
Deze aanpak is veilig, effectief en zal meer innerlijke rust, veerkracht en ontspanning geven.

×